stukadoorsbedrijf van rooij logo website os

Stukadoorswerkzaamheden

Wilt u uw huis of bedrijfsruimte (of een deel ervan) laten stuken? Dan kiest u voor een kwalitatieve wand- of plafondafwerking.
Bij stuken wordt een laag pleister aangebracht, een mengsel van gips of cement met water. Er zijn verschillende soorten stucwerk. Afhankelijk van uw wensen heeft u de keuze uit glad stucwerk (glad pleisterwerk) dat klaar is om te sauzen of, stucwerk met een structuur (sierpleister) en gemengd op kleur.

Soorten stucwerk

U kunt bij Stukadoorsbedrijf Van Rooij terecht voor praktisch alle soorten stukadoorswerkzaamheden en alle soorten stucwerk zoals:

  • Dunpleister nieuwbouw
  • Latex spuiten
  • Glad pleisterwerk
  • Lijsten
  • Sierpleister
  • Fijn schuurwerk
  • Raapwerk
  • Beton Cire

Glad pleisterwerk voor een strakke uitstraling

gipsspuit stukadoorsbedrijf van rooij staandUw muren weer glad maken? Gladde muren en mooi stucwerk maken de ruimte lichter en ruimtelijker en laten wanden en plafonds weer jarenlang stralen. Glad pleisterwerk is een vorm van strak en glad stucwerk dat vaak wordt gebruikt voor wanden en plafonds in woon- of slaapkamers. Zodra glad pleisterwerk droog is, wordt het gesausd om de egale uitstraling te verkrijgen. Glad pleisterwerk is zeer onderhoudsvriendelijk en leverbaar in verschillende (zachte) kleuren voor binnen en buiten.

“Wij adviseren u graag over glad pleisterwerk, schuurwerk, sierpleister, sierlijsten en Beton Cire.” 

Lijsten stucwerk voor een authentiek plafond

Ambachtelijke lijsten van gips geven uw plafond een prachtige authentieke uitstraling. Lijsten zijn het beste te combineren met glad pleisterwerk.

Sierpleister stucwerk

Sierpleister is een sterk en decoratief stucwerk dat wordt gebruikt als afwerking voor muren of plafonds. Sierpleister is goed schoon te maken en in verschillende structuren leverbaar (van grof tot heel fijn). De gekozen structuur bepaalt de uitstraling. Sierpleister stucwerk kan gemengd worden in elke gewenste kleur en hoeft niet meer geschilderd te worden. Sierpleister is stootvast en door zijn vochtregulerende eigenschappen prima geschikt voor keuken of badkamer.

gips aanbrengen met gipsspuit stukadoorsbedrijf van rooij staand

Spachtelputz

Spachtelputz is onderhoudsvrij. Het is een van de bekendste sierpleisters die in elke gewenste kleur leverbaar is. Spachtelputz heeft een korrelige structuur (van fijn tot grof) en kan tegen een stootje. Wilt u na een aantal jaar eens een andere kleur proberen of de wanden weer eens opfrissen, ook dat kan. Spachtelputz is namelijk makkelijk overschilderbaar.

Fijn schuurwerk

Fijn schuurwerk is het meer traditionele stucwerk en geeft een speels effect. U herkent het aan de korrelige maar decoratieve circelvormen. Een voordeel is dat fijn schuurwerk niet meer gesausd hoeft te worden, het droogt natuurlijk wit op. Het wordt vaak toegepast op plafonds. Schuurwerk is ook vochtregulerend en daarom geschikt voor badkamer of keuken.

Raapwerk: scheve ondergronden weer recht

Heeft u pas een nieuwe woning en zijn wanden of plafonds niet vlak? Dan biedt raapwerk uitkomst! Met raapwerk maken we wanden en plafonds weer helemaal recht en vlak. Dit is vaak nodig als een wand betegeld moet worden.
 

 

Stukadoorsbedrijf van Rooij V.O.F.
Aalsterweg 259 G
5644 RC Eindhoven

T 06 - 51 90 01 01 (Ad van Rooij)
T 06 - 51 77 66 38 (Marc van Rooij)
info@stukadoorsbedrijfvanrooij.nl

KvK nr. 17153522
BTW nr. NL 8193.74.337.B01
NL14 INGB 0657 8484 33